Geschiedenis

DGF Group van toen naar nu

Van toen

In 1947 startten de bevlogen ondernemers Nicolaas Jan Korg Gidts en Tibor Feldman met de import van low-cost automatiseringsproducten. Geleidelijk verschoof het accent naar instrumentatie en sinds 1952 omvat het assortiment ook filtratieproducten (technisch textiel).

In 1981 werd verhuisd naar Almere Haven om meer ruimte te bieden aan assemblage en opslag. De nieuwe locatie bood kansen voor expansie door partnerships met wereldwijd gerenommeerde topmerken.

Imperial ValveImperial-Valve-Instrumentation-Piping-Valves
In 1992 zag Imperial Valve Ltd het licht als dochteronderneming van De Gidts & Feldman. Deze dochter levert instrumentatieafsluiters, zogenaamde double block & bleed-afsluiters en beschermkasten.

Geproduceerd werd er aanvankelijk uitsluitend in het Verenigd Koninklijk, maar sinds 2004 op verschillende locaties in Europa. De export wordt sinds 2010 door Imperial Valve B.V. via een select gezelschap distributeurs verzorgd.

AnapartsAnaparts-Flame-Monitoring-Gas-Detection
In 1995 werd Anaparts opgericht door Ronald Bakker, de huidig DGA van De Gidts & Feldman Groep. De belangrijkste productlijn is BFI-vlambewaking, aangevuld met eigen fabricaat monsternamepanelen. In 1996 verhuisde Anaparts naar Almere, waar ruimte lag voor groei.

Anaparts voert inmiddels ook broei-, brand- en hot-spot detectie en mag alle grote producenten van elektriciteit tot haar klantenkring rekenen.

Virago Valves
Ronald Bakker bundelde in 1997 de krachten met een aanbieder van afsluiters, van onder meer van Alfa Valvole, en richtte Virago Valves op. In 1998 vestigde ook Virago Valves zich in het huidige complex aan De Steiger in Almere, de thuisbasis van de complete Gidts & Feldman Group.

Vanuit hier groeide Virago Valves snel verder uit tot een solide aanbieder van appendages en afsluiters.

De Gidts & Feldman GroupDGF-Group
In 1998 besloten Ronald Bakker en de eigenaar van De Gidts & Feldman tot een fusie: De Gidts & Feldman Groep, inclusief Anaparts en Virago Valves, werd een feit. Daarmee heeft de markt één aanspreekpunt voor een compleet en gevarieerd assortiment.

In 2011 werd De Gidts & Feldman Groep omgedoopt tot DGF Group N.V. als holding maatschappij van De Gidts & Feldman B.V., Imperial Valve B.V., Virago Valves B.V. en Anaparts B.V.

Naar nu

Eind 2013 is De Gidts & Feldman distributeur geworden van Honeywell Process Measurement & Control, een mooie en goed passende uitbreiding van het productenpakket. Ook de producten van Honeywell Analytics, Honeywell Elster en Honeywell Gas Technologies zijn er aan toegevoegd en is De Gidts & Feldman  “Honeywell Diamond Channel Partner”.

Met het uitgebreide productenpakket van kwaliteitsfabrikanten is De Gidts & Feldman meer dan ooit in staat om de industrie te ontzorgen op het gebied van procesinstrumentatie, detectie en afsluiters.

 

Interesse? Neem contact op!

Onze productspecialist adviseert u graag over onze producten en oplossingen.

Marcel Loijenga

Sales and Product Manager +31(0) 36 547 04 14 sales@imperialvalve.nl Follow on LinkedIn